BERGEN AAN ZEE – Zwangere garnalen, platte vissen, knippende krabben en vooral veel plezier. Zondag 15 mei gaat IVN weer korren in Bergen aan Zee.

Korren gebeurt met een groot net dat door de IVN gids in zee wordt geplaatst. De deelnemers trekken dit net vanaf de vloedlijn enkele honderden meters door de branding.  Ze kijken daarna met spanning naar de vangst. Visjes spartelen, krabbetjes kruipen en garnalen glibberen alle kanten op. Dat vraagt om nadere bestudering en uitleg.

Om 10.00 uur start de excursie vanuit het IVN gebouw ‘Parnassia’. Het duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en kost 3 euro per volwassene (kinderen zijn gratis). Na afloop is er limonade, koffie en thee tegen een geringe vergoeding en kunnen de deelnemers de vele interessante zaken in Parnassia bekijken.

Parnassia is te bereiken vanaf Bergen. Ga op de eerste rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor, de eerste weg links en volg dan de bordjes ‘IVN Parnassia’. Kijk ook op de website van IVN of de Facebookpagina van INV Noord-Kennemerland.

(Foto: IVN)