BERGEN – Op de laatste zondag van de Kunst10Daagse, 30 oktober, is het voormalige woonhuis van dichter A. Roland Holst opengesteld voor publiek.

Inmiddels is deze inspirerende plek al twintig jaar een verblijfplaats voor schrijvers, dichters en vertalers die er een maand lang in alle rust kunnen werken. Er zijn korte voordrachten te beluisteren van schrijvers die dit jaar in het huis verbleven.

Programma zondag 30 oktober 2022 van 11.00-17.00 uur:

12.00 uur – Arjen Fortuin (Amsterdam, 1971) is criticus, columnist en ombudsman van NRC Handelsblad. Hij studeerde geschiedenis en filosofie in Amsterdam en Madrid. Al enkele jaren bijt hij zich vast in het leven van dichter Gerrit Kouwenaar.

14.00 uur – Martijn Simons (1985) is schrijver en docent Nederlands. Hij publiceerde de romans Zomerslaap (2010) en Ik heet Julius (2015) en schreef voor Vrij Nederland en de Volkskrant. Zijn nieuwe roman Heidelberg verscheen bij uitgeverij Thomas Rap.

16.00 uur – Ronit Palache (1984) studeerde journalistiek en werkte drie jaar als journalist bij Weekblad Elsevier. Ze deed redactie voor het radioprogramma Šimek ‘s Nachts en werkte tien jaar in de literaire wereld bij Uitgeverij Prometheus waar ze redacteur was en leiding gaf aan de publiciteitsafdeling. Vorige maand verscheen haar bloemlezing over Andreas Burnier; Elk boek is een gevaar (privé-domein).

Ook Jan van der Vegt, biograaf van Roland Holst, is aanwezig om tekst en uitleg te geven over het huis en zijn kleurrijke bewoner.

Locatie en meer informatie

Open Dag Schrijvershuis
Nesdijk 7, Bergen NH
Zondag 30 oktober: van 11.00 uur tot 17.00 uur
Toegang vrij, reserveren niet mogelijk.

Meer informatie op www.rolandholstfonds.nl

Foto: schrijver Arjen Fortuin
Foto: Ronit Palache
Foto: Martijn Simons

ByEvert