EGMOND AAN DEN HOEF – Op het dak van het bedrijfspand van Bouwbedrijf Tervoort Egmond aan de Mosselaan in Egmond aan den Hoef zijn 1062 zonnepanelen geplaatst die de komende 25 jaar elektriciteit gaan leveren aan het bedrijf zelf en, in de nabije toekomst ook, aan klanten van Coöperatie Bergen Energie (BE).

Daarmee is Tervoort voor een groot deel onafhankelijk van elektriciteitslevering uit het net en heeft de coöperatie een productiebron erbij.

Het bouwbedrijf en de coöperatie hebben dit project samen ontwikkeld. Ook de leverancier/installateur Sunprojects is vanaf het begin betrokken bij het ontwerp en de opzet.

Uniek is de koppeling van een burgerinitiatief aan een MKB-bedrijf waarbij van SDE-subsidie gebruik wordt gemaakt voor de bouw en exploitatie van de installatie.

De coöperatie hoopt deze formule te kunnen inzetten bij meerdere MKB-bedrijven en instellingen in Nederland en daarmee een bijdrage te leveren aan de versnelling van de energietransitie met behulp van burgerinitiatieven en MKB-bedrijven.

Tervoort Egmond heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en met de installatie van de 1.062 panelen wordt daar mede invulling aan gegeven.

Electrische auto’s kunnen via de laadpalen op het parkeerterrein rechtstreeks vanaf het dak worden opgeladen met ‘Tervoort-stroom’.

Meer informatie is te vinden op www.bergenenergie.nl – www.tervoort.nl – www.sun-projects.nl

Geef een reactie