BERGEN – Kennemer Wonen biedt huurders van eengezinswoningen de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen.

De bewoners kunnen daarmee besparen op hun energierekening. Afhankelijk van het aantal zonnepanelen kan het voordeel oplopen tot 112 euro per jaar.

Kennemer Wonen heeft een selectie gemaakt van woningen die het meeste profijt hebben van zonnepanelen. De huurders van de geselecteerde woningen ontvangen in januari een aanbod voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van hun huis.

Huurders kunnen kiezen voor een pakket van minimaal zes en maximaal twaalf zonnepanelen.

Met het kleinste pakket kunnen huurders al een voordeel behalen van 56 euro per jaar. Dit voordeel loopt op tot een mogelijke besparing van 112 euro per jaar bij twaalf zonnepanelen.

Directeur-bestuurder Dick Tromp: “Wij vinden het belangrijk om de woonlasten voor onze huurders zoveel mogelijk te beperken. Besparen op energiekosten is hier een onderdeel van. Zonlicht is een gratis energiebron.

Zelfs op een bewolkte dag wekken zonnepanelen energie op. Zonne-energie is bovendien een duurzame energiebron.

Daarmee leveren we naast de kostenbesparing voor onze huurders een positieve bijdrage aan het milieu. Met het plaatsen van zonnepanelen op onze huurwoningen slaan we dus twee vliegen in één klap.”

Huurders ontvangen na het plaatsen van de zonnepanelen een lagere energierekening. Zij betalen wel een iets hogere huur. Deze huurverhoging wordt ruimschoots gecompenseerd door de lagere energierekening.

Als huurders kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen, levert Kennemer Wonen het complete pakket.

Dit pakket bestaat uit de zonnepanelen, een omvormer en de aansluiting in de meterkast.

Kennemer Wonen garandeert het beheer en onderhoud van het pakket.

Geef een reactie