SCHOORL – Staatsbosbeheer heeft afgelopen maandag de samenwerking met de Zonnetrein verlengd met een periode van minimaal vijf jaar. Wat in 2014 begon als proef bleek al snel een doorslaand succes.

Eigenaar, bestuurder en reisgids Frank Hoogvorst neemt mensen mee met zijn Zonnetrein door de Schoorlse Duinen en vertelt ze alles over het gebied. Vooral bij ouderen en mindervaliden bleken zijn tochten een schot in de roos.

Dankzij de Zonnetrein is het weer mogelijk om mensen die niet of nauwelijks in de natuur konden komen, weer te laten genieten van dit mooie stukje Nederland.

Dit past goed bij het doel van Staatsbosbeheer de natuur niet alleen te beschermen maar ook mensen bij de natuur te betrekken en ze ervan te laten genieten. Vanaf eerste paasdag start de zonnetrein weer met zijn vaste dienstregeling.

Publiek kan vervolgens elke woensdag om 14.00 uur en zondag om 13.00 uur mee vanaf het Buitencentrum Schoorlse Duinen aan de Oorsprongweg in Schoorl. De ritten duren anderhalf uur. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Kaartjes à 7,50 euro zijn verkrijgbaar aan de balie of telefonisch te reserveren via 06-13014297. Kijk voor meer informatie op www.zonnetreinschoorl.nl

Geef een reactie