SCHOORL – Op zoek naar leuke zomeruitjes? De Zonnetrein rijdt deze zomer elke zondag en woensdag door het bos- en duingebied van Schoorl. Deze toeristische trein vertrekt bij het Buitencentrum aan Oorsprongweg 1 in Schoorl en rijdt ongeveer anderhalf uur langs de mooiste plekken en uitzichten. De chauffeur vertelt onderweg verhalen.

Instappen kan op zondag om 13.00 uur en bij voldoende deelname ook om 15.00 uur. De trein vertrekt op woensdag om 13.00 uur en bij voldoende deelname eveneens om 15.00 uur. Tot slot kunnen groepen van minimaal twintig personen – op afspraak – elke dag mee met deze trein. Er zijn arrangementen te boeken.

Ook met rolstoel

De Zonnetrein is geluidsarm, zodat er geen verstoring van de natuur plaatsvindt. Een rit is voor iedereen leuk, maar een uitkomst voor mensen die slecht ter been zijn, meldt de organisatie. Mensen die met een rolstoel de trein in moeten en hiervoor geen hulp hebben, kunnen contact opnemen met het buitencentrum via 072-509 33 52. “Dan wordt het goed geregeld”, aldus de organisatie. Honden zijn in de trein niet toegestaan. Rond het buitencentrum is er betaald parkeren tussen 10.00 en 19.00 uur.

(Foto: Zonnetrein Schoorl)