EGMOND AAN DEN HOEF/ HILVERSUM -“Zuivelhoeve by Kaashuis Tromp Egmond in Egmond aan den Hoef plaatste zich maandag 25 april voor de finale van foodspecialist Speciaal Bieren van Nederland’. In deze categorie eindigde het Egmondse bedrijf als derde.

Tijdens het jaarlijkse spectaculaire Branche-Event Foodspecialiteiten van het Vakcentrum Foodspecialiteiten zijn in Studio 21 in Hilversum onder leiding van Humberto Tan de winnaars van de Nationale Competities bekendgemaakt. Alle ogen waren gericht op de categorieën ‘Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak’, ‘Nederlands Beste Foodspecialist Buitenlandse Kaas’ en ‘Nederlands Beste Foodspecialist Speciaal Bieren’.

In de spannende competitie beoordeelt de vakjury op klantvriendelijkheid, klantgerichtheid, voedselveiligheid & hygiëne, winkeluitstraling en hun visie op het vak en de branche, de eigen aanpak daarin, het ondernemings- en winkelmanagement, het personeelsbeleid en netheid en de performance van de winkel. Daarnaast beoordeelde een mystery shopper het aanbod, de winkel en de behandeling die hen als klant ten deel viel.

Kaas met breed (en lokaal) assortiment bier

De Zuivelhoeve by Kaashuis Tromp Egmond aan den Hoef is al een populaire plek voor de lekkerste speciaal bieren, maar heeft nu officieel de bronzen plaats bemachtigd van heel Nederland. Ondernemer Luuk Koopman van Kaashuis Tromp: “Wat onze winkel zeer speciaal maakt is ons brede assortiment kaas in combinatie met ons brede bierassortiment. De Belgische bieren hebben in Nederland vaak een kleine twist gekregen. Ook die kun je heel mooi combineren met kaas. Daarnaast vind je in ons bier assortiment bijna alleen maar lokale bieren.” Om onderscheidend te zijn van de slijter en de supermarkt verkoopt Luuk bijna enkel bieren uit de regio. Zoals de Abdijbieren van Brouwerij Egmond, bieren van brouwerij De Moersleutel, Stoked Beer, Dampegheest en locals uit onder andere Den Helder, Purmerend, Alkmaar en Diemen.

Luuk Koopman (aangeleverde foto)
De winkel in Egmond aan den Hoef (aangeleverde foto)