BERGEN – In de zomervakantie, van zaterdag 22 juli tot en met zondag 3 september, is zwembad De Beeck in Bergen zeven dagen per week geopend. Op het programma staan zomerzwemles, vrijzwemmen, banenzwemmen en een wekelijkse thema-avond voor de jeugd op vrijdag.

Deze zomer organiseert zwembad De Beeck zomerzwemlessen. Zowel het volgen van een groepsles als een privéles voor het A-, B- of C-diploma is mogelijk. Ook kinderen die geen zwemles volgen bij De Beeck of daar op de wachtlijst staan kunnen deelnemen. De lessen vinden plaats in de eerste twee weken en de laatste week van de zomervakantie op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdagochtend.

Vrijzwemmen en banen zwemmen

In de zomervakantie is De Beeck iedere dag met beide baden geopend voor vrijzwemmen. Er ligt voor kinderen een variatie aan speelmateriaal in het bad.

Op vrijdagavond staat wekelijks de thema-avond op de agenda. Deze avond zijn de twee baden open voor kinderen tot dertien jaar. De ene week met een disco, de andere week met een film. En altijd is er de mogelijk om te zwemmen en spelen met banden en planken in het bad. Tijdens de thema-avond is een A-diploma verplicht.

Voor banenzwemmers is het 25-meterbad open op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

(Foto’s: De Beeck).